Manuele lymfedrainage (MLD)

Beter en sneller resultaat

Manuele lymfedrainage is bij uitstek een geschikte massagetechniek als voor- en nabehandeling van cosmetische ingrepen, zoals bijvoorbeeld een ooglidcorrectie. Manuele lymfedrainage is ook uitermate geschikt bij acne, rosacea, een onrustige huid en stress.

Wat is lymfe?

Naast het bloedvatenstelsel heeft ons lichaam een tweede vatenstelsel: het lymfestelsel. Zoals er bloed door de bloedvaten stroomt, stroomt er lymfe door het lymfestelsel.
Lymfe, ook wel weefselvocht genoemd, is een kleurloze vloeistof die vrijwel overal in het lichaam voorkomt. Het lymfestelsel is een afvoerend systeem en is een belangrijk onderdeel van het afweersysteem van het lichaam.

Wat is Manuele Lymfedrainage?

Manuele Lymfedrainage is een massagetechniek die het lymfestelsel activeert. Het doel van deze massage is om dit uiterst essentiële afvoersysteem te zuiveren en te regenereren om zo het menselijk lichaam te versterken.
De Manuele Lymfedrainage volgens de Vodder methode is een hele zachte massage, die bestaat uit een lichte aanraking van de huid en de direct daaronder liggende weefsels. Door de zachte, schuivende en pompende beweging wordt de stroming van de lymfe versterkt, waardoor afvalstoffen en vocht beter kunnen worden afgevoerd, daarnaast verbetert de werking van het afweersysteem.
MLD bevordert de afvoer van vervuilde lymfe, waardoor er plaats komt voor schone lymfe en de celstofwisseling kan verbeteren.

Voor en na cosmetische ingrepen

Cosmetische ingrepen hebben een zichtbaar beter en sneller resultaat als deze gecombineerd worden met meerdere lymfedrainage-behandelingen. Steeds meer plastische en cosmetische chirurgen adviseren hun cliënten om zich te laten behandelen met MLD bij een geregistreerde schoonheidsspecialist.

Na een cosmetische ingreep, zoals bijv. een ooglidcorrectie, is de huid en het daaronder liggend weefsel beschadigd. Als reactie hierop vormt het lichaam oedeem. Dit is vocht dat zich ophoopt omdat het vocht niet goed kan worden afgevoerd door de verstopte lymfevaten. Hierdoor worden er ook minder afvalstoffen afgevoerd. Het opgehoopte vocht ontsiert niet alleen, maar voelt ook vervelend aan. Dankzij Manuele Lymfedrainage verdwijnt het oedeem. Door deze techniek kan er nog specifieker gewerkt worden aan huidverbetering en anti-aging, en ook het voorbereiden van de huid voor plastische chirurgie.
Door voorafgaande aan de cosmetische ingreep, de lymfebanen schoon te maken, wordt het resultaat van de ingreep mooier. Na de operatie helpt manuele lymfedrainage het vocht en de afvalstoffen af te voeren, wat een sneller en mooier herstel van het weefsel geeft.

Bij een cosmetische ingreep is het aan te raden om voor de operatie één à twee volledige hals/gezicht behandelingen te doen. In ieder geval 1 een dag voor de operatie. Drie à vier dagen na de operatie kan gestart worden met een reeks Manuele Lymfedrainage behandelingen van minimaal 6 keer. Waarbij het te behandelen gebied steeds verder wordt uitgebreid. De eerste week bij voorkeur 3 en daarna 2 behandelingen per week.

Een Manuele Lymfedrainage behandeling duurt gemiddeld 30 tot 60 minuten.

Prijs

behandelduur
– 30 minuten 43,50
– 45 minuten 58,50
– 60 minuten 77,50

Indicaties

Pre- en postoperatief na cosmetische ingreep
Vochtophoping in het gelaat
Behandeling van Acne
Behandeling van Rosacea en teleangiëctasieën
Behandeling van Littekens
Preventief als weerstandsverhoging
Bij stress

Contra indicaties

Hartfalen (slecht hart)
Nierfalen
Acute ontstekingen
Trombose
Koorts
Actief proces van kanker
Orgaantransplantatie
Lage bloeddruk (minder dan 50 onderdruk)

Relatieve contra indicaties:

Bij deze indicaties dient de behandeling aangepast te worden.
Astma
Diabetes
Disfunctie van de schildklier
Huidaandoening (in het te behandelen gebied)
Lage / hoge bloeddruk
Ontstekingen