Anti-aging

Wat is huidveroudering?

Wanneer een mens ouder wordt, verandert de huid. De huid wordt slapper, gaat rimpels en plooien vertonen en er kunnen onregelmatigheden en kleurveranderingen ontstaan. Behalve het natuurlijke verouderingsproces bestaat ook de extra snelle huidveroudering door overmatige blootstelling aan zonlicht. In het Engels wordt dit ‘photo-aging’ genoemd.

schoonheidssalon-soraya-huid-opperhuid

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf het 30e levensjaar begint de huid tekenen van veroudering te vertonen. In de loop van de jaren nemen de kenmerken van veroudering steeds verder toe.

schoonheidssalon-soraya-huid-oude-huid-versus-jonge-huidDe verouderende huid is:
• dun
• kwetsbaar
• slap (verlies van elasticiteit)
• droog

Deze kenmerken zijn het gevolg van de volgende processen:
• de opperhuid (epidermis) wordt steeds dunner
• de lederhuid (dermis) verandert:
· vermindering van bloedvaten in de huid
· vermindering van bindweefsel (collageen) en elastinevezels
· vermindering van aantal talgklieren en de afname van de functie van de talgklieren. Dit veroorzaakt een droge huid.

Tragere celdeling

Naarmate de huid ouder wordt, verloopt de celdeling trager. De oudere huid doet er langer over om een nieuwe cel aan het huidoppervlak te krijgen dan de jongere huid. Daardoor kan de huid dof en vaal ogen. Door vermindering en verbrokkeling van de elastinevezels verliest de huid zijn elasticiteit. De verouderende huid krijgt dan rimpels. De vermindering en afname van de werking van de talgklieren veroorzaakt een droge huid.

Twee soorten huidveroudering

Er bestaan twee soorten van huidveroudering:
– intrinsieke huidveroudering
– extrinsieke huidveroudering

Intrinsieke huidveroudering is de natuurlijke huidveroudering en wordt veroorzaakt door onze genen. Intrinsieke huidveroudering geeft ons fijne rimpeltjes, een drogere en dunnere huid, minder vet en botmassa waardoor het gezicht wat gaat invallen.

Extrinsieke huidveroudering wordt veroorzaakt door invloeden van buitenaf. Extrinsieke huidveroudering zorgt voor de vale, dikke, stugge (bijna leerachtige) huid met pigmentvlekken en diepe rimpels. Naast de zon zijn roken, chronische irritatie door bijvoorbeeld verkeerd cosmeticagebruik, je mimiek (fronsrimpels) en alcoholgebruik de belangrijkste oorzaken. Extrinsieke huidveroudering treedt veel eerder op dan intrinsieke huidveroudering en maakt een veel belangrijker deel uit van het verouderingsproces.

Regeltjes:

1. Bescherm het gezicht dagelijks tegen de zon en blijf tijdens de heetste uren uit de zon. Breng ook genoeg zonnecrème aan. De meeste mensen gebruiken een te dunne laag op hun huid.
2. Stop met roken. Het veroorzaakt rimpels rond de mond. Roken zorgt ook voor het vernauwen van de bloedvaten van de huid, waardoor de bloedtoevoer naar de huid sterk afneemt. Maar ook voor de toename van vrije radicalen, waardoor de elasticiteit verminderd omdat de celvernieuwing vertraagt.
3. Minder suiker gebruiken. Slechte koolhydraten veroorzaken rimpels. Het ‘versuikeringseffect’ wordt zichtbaar vanaf het 35e levensjaar.
4. Alcohol met mate. Te veel alcohol zorgt voor vochtverlies waardoor de huid uitdroogt en er droogtelijntjes gaan ontstaan. Alcohol vermindert de vitaminen, mineralen en aminozuren.
5. Gebruik goede cosmeticaproducten en pas deze op de juiste wijze toe. Een goede huidverzorging is essentieel voor het behouden van een mooie huid.
6. Ontspan! Aangezien stress het verouderingsproces versnelt. Chronische stress zorgt voor meer vrije radicalen en een versnelde afbraak van het weefsel. Stress maakt de huid vatbaar voor bacteriën, waardoor bijvoorbeeld acne kan verergeren.

In de salon kunnen wij u adviseren over onze behandelingen die erin bijdragen het verouderingsproces te vertragen, zoals Micro-Neelding, Meso Infusion, Microdermabrasie, Dermapeel Pro, LHE, bindweefselmassage, de gezichtsbehandelingen, etc.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek.