Skeyndor Sun Expertise Blue Light Technology

schoonheidssalon-soraya-skeyndor- sun-expertise-blue-light-technology

Iedereen weet dat wij dagelijks te maken hebben met schadelijke straling en dat wij ons daar tegen moeten beschermen. De Sun Expertise producten van Skeyndor geven al bescherming tegen UVA- en UVB-stralen en tegen infrarood licht (IR). Nu heeft Skeyndor, na twee jaar intensief onderzoek, ook bescherming toegevoegd tegen de straling van HEV-licht: blauw licht.

Schoonheidssalon-soraya-skeyndor-blue-light-1

HEV staat voor High Energy Visible, ook wel Blue Light genoemd vanwege de blauwe kleur van dit licht. HEV-straling is onderdeel van het zichtbare lichtspectrum van de zon. In verhouding tot het onzichtbare lichtspectrum (UVA, UVB en IR) bevat blauw licht veel energie “vandaar de naam High Energy Visible” en juist door deze grote hoeveelheid energie kan blauw licht veel schade veroorzaken.

Wij krijgen blauw licht dagelijks op meerdere manieren dan alleen de zon toegediend, namelijk ook door kunstlicht en technologie met LCD en LED.
Blauw licht dat vrijkomt door technologie is minder intens dan het blauwe licht van de zon, maar doordat wij er veel vaker aan bloot gesteld worden, geeft het ook schade aan de huid. Door de korte golflengte en hoge energie is blauw licht in staat om diep in de huid door te dringen. Het dringt zelfs door tot de hypodermis, daar waar UVA-stralen doordringen tot in de dermis en UVB tot in de epidermis. Blauw licht veroorzaakt oxidatieve stress (schade aan alle delen van de cel, inclusief proteïnen, lipiden en DNA) en veroorzaakt hyperpigmentatie.

schoonheidssalon-soraya-skeyndor-blue-light-2

Skeyndor heeft twee jaar gewerkt aan het project “The Blue Light Technology” en is daarmee in het bezit van een innovatieve gepatenteerde formule die als absolute trendsetter beschouwd kan worden.
Skeyndor heeft ook met dit project twee prestigieuze prijzen gewonnen in thuisland Spanje: een Innovatie prijs uitgereikt door de Spaanse overheid en een Innovatie prijs uitgereikt door de Spaanse Kamer van Koophandel.

De Skeyndor Sun Experience Blue Light Technology reeks bestaat uit 2 producten.

Protective Cream SPF 50+

Gezichtscrème met een luchtige textuur en een vleugje kleur, waardoor eventuele wittigheid geneutraliseerd wordt. De SPF50+ biedt een zeer hoge zonbescherming tegen UVA, UVB, IR en HEV. Deze crème voelt niet vettig aan, is waterbestendig en geeft een mooi ‘dry touch’ (niet glimmend) effect op de huid.

Protective Fluid SPF 30

Deze fijne vloeibare zonbeschermer voor gezicht en lichaam is verpakt in een flacon met handig doseerpompje. De Protective Fluid SPF 30 biedt bescherming tegen UVA, UVB, IR en HEV. De waterbestendige en niet vette-formule van dit product is een uitkomst voor zowel de luie zonaanbidders als de actieve buitensporters. Voor alle leeftijden.