Ontharen

In de salon kunt u terecht voor het verwijderen van haren door middel van waxen (harsen) of definitief ontharen. Beide methoden kunnen bij vrouwen en mannen worden toegepast en zijn voor gezicht en lichaam geschikt.

Waxen (harsen)

Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse Lycon waxen. Deze waxen zijn geschikt voor de gevoelige huid.

Lycon precision waxing is de nieuwe manier van ontharen, die vanuit Australië de wereld aan het veroveren is. Waxing is hot! Vrouwen en mannen willen steeds vaker een gladde zachte huid zonder alle ongemakken van harsen. Terecht worden er steeds hogere eisen gesteld aan de kwaliteit en duurzaamheid van de behandeling.

Alle Lycon waxen zijn ontwikkeld op basis van natuurlijke harsen en bijenwas. De toevoeging van heerlijk ruikende, natuurlijke aromatische oliën zorgt ervoor dat de waxen verzorgende eigenschappen hebben en dat ze onweerstaanbaar ruiken.

Definitief ontharen met LHE

In de salon wordt gebruik gemaakt van de LHE-methode. LHE is de afkorting voor Light & Heat Energy. Deze unieke combinatie van licht en warmte-energie is een veilige en effectieve methode om definitief te ontharen, zonder het omringende weefsel (de huid) te beschadigen.

Ontharen met LHE

Om definitief haar te verwijderen, is het nodig om de haarfollikel te verwarmen naar 74 graden, zodat deze wordt vernietigd. Hierdoor kan er geen nieuw haartje meer ontstaan in de haarfollikel.
Dit doet de LHE technologie met een combinatie van licht en warmte energie. Licht wordt geabsorbeerd door de melanine (pigment) in het haar en omgezet naar warmte.  Dit veroorzaakt een temperatuurverhoging in de follikel.
Tegelijkertijd wordt de warmte energie, die geproduceerd wordt door de flitslamp, door de haarschacht naar de follikel geleid en deze samengevoegde warmte vernietigt de follikel. LHE kan daardoor zeer effectief werken op een veilig energieniveau.