Fruitzuurbehandeling 2018-02-12T17:48:37+01:00

Fruitzuurbehandeling bij pigmentvlekken

schoonheidssalon-soraya-medex_fruitzuur

Fruitzuren hebben een diep reinigende werking op de huid. De huid wordt als het ware iets dunner gemaakt, waardoor oppervlakkige rimpeltjes en acnelittekens vervagen, pigmentvlekken verminderen en de huid steviger en zichtbaar gladder wordt.

Deze (kuur)behandeling is een echte winterbehandeling en is gericht op een positieve beïnvloeding van de huid. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van Alpha Hydroxy Acids (= fruitzuren).

De behandeling geeft geweldige resultaten, in het bijzonder bij:
– een droge huid
– acne (acnelittekens)
– de oudere huid (kleine rimpeltjes)
– verdikte hoornlaag
– ouderdomsvlekken
– hyperpigmentatie
– rokershuid

De ‘A-Hycid© gel’ die tijdens de behandeling wordt gebruikt, is samengesteld uit drie fruitzuren:
– melkzuur: komt voor in fruit en melkproducten en komt van nature voor in het menselijk lichaam;
– citroenzuur: komt voor in citrusvruchten en planten en komt van nature voor in het menselijk lichaam;
– wijnsteenzuur: komt voor in fruit en oude wijn en is een anti-oxydant.

Doordat de gebruikte fruitzuren geen onbekende zijn voor het menselijk lichaam is dit een biologische en veilige manier van peelen.

De huid bestaat uit drie lagen. In de onderste huidlaag worden nieuwe cellen gevormd, die mettertijd naar boven schuiven en uiteindelijk de hoornlaag bereiken, waar ze als volledig verhoornde afgestorven cellen afgestoten worden. Dit proces is continu, maar is met het blote oog niet te zien. Als de huid gezond is, is de afstoting en vorming van huidcellen in evenwicht, waardoor de dikte van de huid gelijk blijft. In sommige gevallen hopen deze “dode” huidcellen zich op, waardoor de huid dikker wordt en zijn glans verliest.

De fruitzuren in de ‘A-Hycid© gel‘ zijn natuurlijk voorkomende zuren en verminderen de sterke samenhang van de hoornhuidcellen en maken daardoor de afstoting van de hoornhuid makkelijker. De fruitzuurbehandeling stimuleert de natuurlijke vernieuwing van de huid, waardoor de hoornlaag vermindert in dikte.
Bovendien zorgen de fruitzuren voor een vochtigheidsverhoging van de huid. De huid ziet er strakker uit en wordt zacht en soepel.
Deze positieve beïnvloeding van de huid heeft een gunstig effect bij een droge huid, acne (littekens), oudere huid (rimpeltjes), (hyper)keratosen, ouderdomsvlekken en hyperpigmentatie (pigmentvlekjes).

De fruitzuurbehandeling kan niet altijd en bij iedereen toegepast worden, de behandeling wordt afgestemd op uw huidtoestand en huidtype.

De behandeling

Het beste is de huid voor de fruitzuurbehandeling te laten “wennen” aan fruitzuren. Door dit te doen wordt een optimaal resultaat bereikt.

Twee weken voor de eerste behandeling gebruikt u een speciale voorbehandelingsgel met een lage concentratie fruitzuren. De gel gebruikt u om de dag en laat u 5 minuten inwerken. Het beste is de gel ’s avonds aan te brengen op een gereinigde huid.

Tijdens de behandeling in de salon wordt de huid gereinigd en ontvet met de ‘a-Hycid Spezialreiniger’. Na het reinigen wordt de ‘A-Hycid© gel‘ op de huid aangebracht. De inwerktijd van de eerste behandeling is 3 minuten. Bij meerdere behandelingen in kuurverband wordt de inwerktijd opgevoerd naar maximaal 7 minuten.
Na de inwerktijd wordt de huid direct geneutraliseerd met de ‘a-Hycid neutralisator‘, een neutraliserende balsem met kalmerende extracten van aloë vera en hammamelis, die 3 minuten op de huid wordt gelaten.
Hierna wordt een verkoelend en kalmerend masker aangebracht, dat 15 minuten op de huid wordt gelaten. Hierna wordt een korte, ontspannende nek-, schouder-, decolleté massage toegepast.
Ter verzorging van de huid wordt tot slot de ‘a-Hycid Spezialpflege‘ crème aangebracht met papaya-extract voor een kalmerende en verzorgende werking. Bovendien beschermt deze crème de huid tegen UVA en UVB stralen.

Deze crème dient u ook, ’s ochtends en ’s avonds, te gebruiken tijdens de gehele behandelingsperiode en nog tenminste vier weken na de laatste behandeling.

Belangrijk

U mag tijdens de behandeling en gedurende vier weken na de behandeling uw huid niet blootstellen aan UV-straling, zoals zon en zonnebank. Ook kunt u in deze periode uw huid niet peelen, een scrubcrème gebruiken of harsen.

Prijs

• eenmalige behandeling 55,00
Kuur behandelingen (prijs per behandeling)
• 3 t/m 5 behandelingen 50,00
• 6 t/m 10 behandelingen 45,00

De kuur dient bij de eerste behandeling volledig te worden voldaan.
Wilt u per keer betalen, dan wordt de korting bij de laatste behandeling verrekend.